Jun 2, 2007, 12:19 AM

Детска вяра 

  Poetry
636 0 9
От детството започват всички истини!
Категорични. Голи. Безпристрастни.
А крачим през препятствия и сипеи
и бързо откъм разкрачи порастваме!
Крилете ни, от слабите зачатъци
израстнали са силни и широки...
Но спънати в житейските отпадъци
и лутащи се в тленните посоки
забравяме за тях,  и закърняват...
Стопяваме вълшебната им мощ.
Защото вече в приказки не вярваме.
И лампата не свети всяка нощ
да гони таласъми или вещици...
Не взираме най-чистите очи
във всеки звук и образ. Вече слепи сме,
че чак от слепотата ни боли!
.............
А Бог ни дава право и надежда
да върнем оня полъх на безбрежие,
когато с обич праведна поглеждаме
в очите на децата си. Отрежда ни
да минем този път по свойте стъпки,
но вече тъй големи, не по мярка...
Дано успеем мъничко да върнем
онази детска - чиста, сляпа ВЯРА!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??