Feb 21, 2022, 7:45 PM

Детски олимпийски игри 

  Poetry » For kids
810 1 7

Щом сняг в планината

покри доловете и билата,

тогава до горската поляна

голяма врява настана.

 

Там, в близката дъбрава,

под едно табло с обява,

се събра бързо на съвет

Горският олимпийски комитет.

 

След дълги дебати, препирни,

до обяда той реши:

,,Да се пратят на децата, за знание,

покана за олимпийски състезания!

 

В планината да дойдат всички

със ски, кънки и шейнички!"

По телеграфа тази задача

да изпълни натовариха Кълвача.

 

На поканата отзоваха се веднага

спортисти от цялата гора.

Пристигна още в зори

Мечо на рамото със ски.

 

След него Зайче с шейничка,

с кънки мъничка Сърничка,

Ежко - големия оптимист,

че е най - добрия сноубордист,

 

с него още сто деца

кой със ски, кой с шейна.

Слънчо запали с лъчи

огъня на олимпийските игри.

 

Даде старт и на ски - маратона.

След него започна биатлона,

на голяма писта с бързина

полетяха шейнички една по една.

 

Фигуристи на леда по двама

изпълниха волна програма.

Така игрите продължиха

докато най - добрите победиха.

 

Преди Слънчо хоризонта да догони,

раздадоха медали на всички шампиони.

Когато той зад хълма се скри,

закриха олимпийските игри.

 

Всеки спортист и шампион

запъти се към своя дом

щастлив, със светло съзнание,

че бил е на олимпийски състезания!

 

© Никола Яндов All rights reserved.

The work is a contestant:

Детска Олимпиада! »

5 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??