Щом сняг в планината
покри доловете и билата,
тогава до горската поляна
голяма врява настана.
Там, в близката дъбрава,
под едно табло с обява,
се събра бързо на съвет
Горският олимпийски комитет.
След дълги дебати, препирни,
до обяда той реши:
,,Да се пратят на децата, за знание,
покана за олимпийски състезания!
В планината да дойдат всички
със ски, кънки и шейнички!"
По телеграфа тази задача
да изпълни натовариха Кълвача.
На поканата отзоваха се веднага
спортисти от цялата гора.
Пристигна още в зори
Мечо на рамото със ски.
След него Зайче с шейничка,
с кънки мъничка Сърничка,
Ежко - големия оптимист,
че е най - добрия сноубордист,
с него още сто деца
кой със ски, кой с шейна.
Слънчо запали с лъчи
огъня на олимпийските игри.
Даде старт и на ски - маратона.
След него започна биатлона,
на голяма писта с бързина
полетяха шейнички една по една.
Фигуристи на леда по двама
изпълниха волна програма.
Така игрите продължиха
докато най - добрите победиха.
Преди Слънчо хоризонта да догони,
раздадоха медали на всички шампиони.
Когато той зад хълма се скри,
закриха олимпийските игри.
Всеки спортист и шампион
запъти се към своя дом
щастлив, със светло съзнание,
че бил е на олимпийски състезания!
© Никола Яндов Всички права запазени