Jun 13, 2018, 9:10 AM

Диагноза 

  Poetry
402 0 4

Като бич изплющя диагнозата.
Стана тихо край мен. Непривично.
Заприиждаха сънища грозни.
Жива бях. Но различна.
И смирена – зачаках ремисия.
В битки влизах. Без края да зная.
"Колкото – толкова" – мислех си.
Няма смисъл да се отчайвам.
А после ме помилва Бог.
Ръка на рамото ми сложи.

 

Живот – и труден, и жесток.
Ще мине някак. С диагноза.

© Иванка Гичева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??