Dec 7, 2010, 2:24 PM

Дилема 

  Poetry » Love
676 0 13

ДИЛЕМА

 

 

Не ти ли се е случвало понякога

да бъдеш Рафе Клинче

и в живота ти да влезе Катя,

и да заобичаш

всичко покрай теб –

ветрове и птици,

и приятели,

и отчаяна земя,

и черно, облачно небе?

 

И да тръгнеш наобратно?

 

Не.

Не към своята душа.

Към тяхната.

 

А на мен сега ми е така.

Отивам някъде

без мисъл за прошка или мъст.

И не зная дали е жена.

Или кръст.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??