Аз имам едно сериозно угризение.
Почти съмнение.
И всички побягват и се крият,
щом го чуят.
Не мога да ги стигна, нямам сили.
А и май че вече не искам.
А беше казано: "Обичай ближния."
Веднага се досещам - така ще проумея
дали и той ме обича.
И защо трябва да го обичам?...
Ако знаехме цената на обичта, то щяхме
да я измерваме не с думите, а и кой ли
днес се занимава с тинтири-минтири:
Политиците
Проститутките
Драскачите
Тия, които знаят цената на тая бездна
от чувства,
кроят пъклени планове за света. И
не се интересуват от това,
че светът е това, което съм аз,
и аз съм това, което е светът,
и значението на "Обичай ближния"
дали ме превръща във човек...
© Янко All rights reserved.
Мисля си...обичането на ближния не е като "да бъдеш или да не бъдеш"...то само си става и никой не те пита /и ти самият/ искаш ли да го обичаш този ближен или не...често даже не се питаш дали и той те обича или не...имам един приятел, който казва "тука съзнанието не участва".
Май съм от тези дето се занимават с тинтири-минтири...
Поздрави!