Jan 27, 2020, 7:40 AM

Динамичен век и време 

  Poetry » Phylosophy
369 1 2

                                                     Като змия извива път

                                                     по планински била и наклони,

                                                     с метална си снага сноват

                                                     по него коли и камиони.

             

                                                    Препускащи коне железни

                                                    във вихрен, бесен галоп,     

                                                    в нощи лунни или звездни,

                                                    през деня незнаещи стоп.

                                                 

                                                   Динамичен век и време,

                                                   секундата цепи се на две,

                                                   отдавна в забвение дреме

                                                   онова на файтони и коне.

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Има на някои места все още и са голяма атракция, за времето си прав - метално и сгъстено.
  • Аааа... спомняме си го, гледаме го на филми... Романтика.
Random works
: ??:??