Jun 8, 2007, 8:08 PM

ДИСЕКЦИЯ 

  Poetry
653 0 3
                       -DISSECTION-


Удари по барабаните,
удари по масата -
напрежение, напрежение, трясък!
Вратата се отваря и влиза шумът -
този тънък постоянен тон,
кръвта ти слиза в пръстите -
не можеш да виждаш,
този тон не те оставя на мира,
бавно суфлира неща, които не мислиш,
неща,
които бързо умират.

Тогава те влизат и пречат,
тогава трепериш от студ,
тогава се мъчиш, не можеш да дишаш,
тогава разплиташ мрежи от звук!
Ти си луд! Ти си луд!
Ти не притежаваш дух!
Не преглъщай жадно капките вода -
те са мъгла
и не носят спокойствие,
те не помагат,
а само напомнят
за твоята неизбежност!
Ти търсиш друго -
ти търсиш нежност,
а те искат да пречат,
те ще правят това вечно,
ти ще изчезнеш безследно!
             *  *  *
Тихо! Сънуваш! Пътуваш! Тихо! Летиш!
Усмихваш се! Спиш! Мечтите ти са факт!
Тихо! Спокойствие! Спомняш си! Тихо!
Инфаркт!

© Икабод Крейн All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??