Jul 4, 2010, 10:21 AM

Дивите лебеди 

  Poetry » Other
1171 0 7

                                                     на Никол и Ивка

 

 

 

Сутрин се събуждам,

сънувала децата

и любимите ми приказки,

ведно със цъфналите макове,

когато са като пожарища;

и напращелите реки сънувам,

когато през бента

искат да излязат.

 

Сутрин се събуждам,

отмаляла от зимите,

живеещи в сърцето ми,

под това небе, което е

като излят смарагд

и чрез въздуха

можеш да отпиеш

на морето пяната.

 

Сутрин се събуждам,

разнолика от петлите,

викащи да дойде утрото

и още  тиха и прозрачна

се заплитам с  палмите, тревите

и всичките маслинови дървета

и по пъпна връв изпращам

добротата си

към малките ми

дивни диви лебеди,

живеещи далече.

 

И искам

да метна на крилете им несигурни

изплетените ризи и да ги направя

сигурни в летежа им -

за да станат себе си и хора!



04.о6.2010 г.
Кипър 

© Женина Богданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??