Jun 25, 2020, 12:46 PM

Джеронимо 

  Poetry
455 2 2

Таи се по тихите ъгли,

преследва ни в нашите стъпки,

усмихва се в шепата радостно –

няма вече миг тягостен.

 

Краси всяко кътче на стаята,

блещѝ по перваза със капките,

ридае само от щастие,

писука от възглас кънтящ и нетраен.

 

Благоволено скланя глава

на прегрешилите с някоя глупост –

оставя само ведра следа

по лицата на минуващите.

 

И те да се питат защо

им е толкова вечно и светло –

та тя е открито листо,

написало своята срещнатост.

© Велина Караиванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??