Танцуват вещици,
чинели* дяволът размахва.
Горят огньове.
Стенания на праведници...
Пирува Злото...
Гризé плътта до кост.
Изпива мозъци.
Бърше се със съвести.
Доброто стоѝ на тъмно
в търсещо очакване.
Светлината от огъня
играе по тавана
на тясната му стая.
Праведниците го зоват!
© Хари Спасов All rights reserved.