Днес
Днес се събудих пак умряла
на облака на вечната тъга,
не ме намери радост, а измама -
прочетох я във твоите очи.
Днес се събудих пак ранена,
детето на погром и вси беди
И пак потърсих прошка обещана,
ала намерих само кървави следи.
Днес търсих те в сърцето си отново,
но ти не беше там, уви,
намерих само твоята дълбока рана,
оставена от всичките лъжи.
© Елена Маврова All rights reserved.