Jun 30, 2006, 5:28 PM

Днес е ден на самотника! 

  Poetry
731 0 7
Той е болен.
Отдавна е болен и кашля.
Не се смее,-
на терасата пуши...
А долу-
Червеният свят продава кръвта си,
за глътка свеж миг...
Червените хора
със купони купуват си сън два часа,
малко хляб,чаша вино...
Днес е празник – голяма е дажбата.
Днес е ден на самотника!
Продавачите продават мълчаливо,
на мълчащия,червен пазар.
Сенките благодарят,
покланят се,
разминават се.
Бели трупове носят ковчези,-
Тайно погребват бащите си.
Днес е празник!
Наредбата гласи:
НА ПРАЗНИКА СА ЗАБРАНЕНИ ПОГРЕБЕНИЯ И ПОМЕНИ!
...И спомени.
Днес е ден на самотника!
Той е болен.
Отдавна е болен и кашля.
Не се смее,-
На терасата пуши...
Над празника си,
Над Червения свят.
И тайно си спомня...

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??