Jul 5, 2012, 9:25 AM

Днес и Утре! 

  Poetry » Phylosophy
551 0 5

Ще спечелим ли всичките ходове

на играта, наречена УТРЕ?

С уморени очи ний ще можем ли

да преборим коварни противници,

с дъх в гърдите, заседнал от болките,

от тъгите, свирепо бушуващи...

Ще спечелим ли нашето Утре?

Или просто ще бъдеме губещи!

 

Усмихни се на твоето Утре -

то е просто една вероятност.

Като малка звездица в небето,

към която протягаш ръката си,

но съзнаваш, че тя е далеко.

Имаш ДНЕС, той е твоят приятел,

с който сутрин ще пиеш кафето си,

ще решаваш проблемите тежки.

Утре всъщност е враг и предател,

който губи ти времето в сметки!

 

А пък времето, без да те чака,

от очите ти пие с охота!
Давай, Друже, минутките тракат -

Днес до край изживей си живота!

© Ралица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??