Sep 29, 2013, 1:42 PM

Днес облакът ще ме намрази 

  Poetry » Love
831 0 22

Днес облакът ще ме намрази,

че влюбих се в красивата луна,

в небето свъсил вежди да я пази,

натрапникът ме стрелкаше в нощта.


Със гневния си гръм ми се поскара,

запръска ме със едри капки дъжд,

с въпрос заля поройно тротоара -

как може в нея да се влюби земен мъж?


Помолих го да спре да ми досажда,

да литва там зад девет планини,

а той нехаещ почна да ухажва

луната със букетчета мъгли.


Замерих го със камъчета в шепа,

на помощ викнах вятър - суховей,

задуха с вой и облакът натрапчив

запрати го далече да щурей.


И грейна тя - красавица небесна,

погали ме със ангелски очи,

под ромона на звездни, дивни песни

откраднах си целувка от лъчи!

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??