Jul 10, 2022, 11:01 PM

Дневен режим 

  Poetry
233 0 0

Тази сутрин вместо тренировка,
набрах листа при Артьова разходка.
И "Фильо" пак се изяви,
сармички за вечеря нареди.
Едно, две, три...
почти излапахме ги.

Той имал си сестричка,
сладка и мъничка,
"Филипинка" - беличка ютийка,
стои в едно кише,
с допълнително щепсълче.
Може би е узбекистанка,
дошла с предишната стопанка,
но глади превъзходно,
дори да не е модно.

"Дилманата Дилберата"
си фрайва картофелята -
гарнитура за детето, на вечерята.
Сармите той не ги зачита,
слага си колбас в чинията.

" Бойко" ми "помага" всеки ден,
сякаш съм му фен,
избелва и чаршафите ни в тези 10 литра,
ръце и кръст боли ме,
ама дрехата е чиста.

Днес "Краунчо" се сърди:
Кой - кога ли ще ме включи,
хрупкаво и печенко да се получи?

"Бошката", къде го аз забравям,
в разказа за техническа компания, задължително с 10 точки го добавям.
Това добро момче
събира натовареното напрежение
от изтърсеното окосмение
по Артьово телосложение.
...
Ей така е в "морското" ни ежедневие,

уж сме за почивка,

дневният режим е с домакинско задължение...

Рядко слизаме към плажната отбивка.

© Красимира Генева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??