Jan 19, 2016, 8:04 PM

Дните зимни 

  Poetry » Landscape
272 0 0

Къщите снегът затрупа

и колите, и дръвчета,

и под стъпките ни хрупат

весели добри звънчета.

 

И си казвам тъй: защо ли

до душите ни не стигне,

белотата да запомним

с разгаданата енигма,

 

че красивото у нас е,

любовта, че ще спаси ни

и че няма по-прекрасно

от снега през дните зимни.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??