Това си е твоята чаша.
Не хитрувай да я разливаш.
На дъното само горчилка
ти остана, недей да униваш.
Това си е твоята песен.
Не пропускай да я допееш.
На припева само ручило
ти подлага, недей да болееш.
Това си бе твоята воля.
Не кършѝ отчаяно пръсти.
Няма кой с теб да се помоли,
нито кой с теб да се прекръсти.
Това си е твоя Голгота.
Не плачи за съюзник и гид.
На кръста кръвта е по-гъста,
зейва рана от смъртния вид.
© Светличка All rights reserved.
Благодаря, Вале, за споделянето.