Sep 14, 2013, 5:06 PM

До пясъка оставих лято 

  Poetry » Other
734 0 22

Донеси ми уморената въздишка

на ранено есенно море,

открадни ми спомен в песъчинка,

скрита в малко мидено сърце.

 

Запечатай късно слънце в хоризонта,

позлатило корабни платна

и самотно ято стрелнало се в полет

към далечна някаква земя.

 

Съхрани ми порива на неуморен вятър

със брега скалист недоиграл,

загреби усмивката на морска пяна

след безсънен прилив полудял.

 

Запази ми този вкус солено-сладък,

в шепи събери ми морски свят,

там, до пясъка оставих моето лято,

но да се сбогувам с него не успях.

 

© Сеси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??