Nov 19, 2011, 11:27 PM

До вчера 

  Poetry
510 0 6

 ДО ВЧЕРА

 

За помощ пак ли махаш с бяла кърпа,

заточена от самота на петия етаж.

Щастливото хвърчило живота ти издърпа.

Отново ли съм верният ти страж?

 

До вчера возеше се във карета,

теглена от сватбения химн.

Край теб въртеше се като планета

мъжагата плешив и твой любим.

 

Замина вчера със измислен влак.

Остави те самотна във сълзи.

Прегърнала бездомната тъга, заплака.

 

… Сега край тебе времето едва пълзи.

 

© Мимо Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??