Dec 5, 2022, 1:23 AM

Добрата вещица 

  Poetry » Other
161 3 6

Аз съм вещица, но малко странна,

харесва ми да правя добрини,

наместо да редя магии тайно,

тъй както са ме учили преди.

 

Навън поглеждам сутрин и премигвам,

за да попият в миглите лъчи.

Използвам слънцето като реликва,

с която карам злото да мълчи.

 

Навсякъде разпалвам светлината

и разведрявам хората със смях.

Душите стават с радостта богати

и гонят насъбралия се страх.

 

А нощем обикалям домовете,

оставям зад вратите стрък любов,

пошепвам на звездите да им светят

и Бог да ги дарява с благослов.

 

Не всички вещици кроят злини,

не всички тъмнина е обладала.

И други съществуват, запомни,

на добротата те са огледало.

 

© Nina Sarieva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??