Добрите примери са малко,
а аз не бях един от тях.
Аз пушех, пиех (твърде жалко)
и често с непознати спях.
Не спазвах правила, закони,
когато срещах знака Стоп!
От малък нямах си икони,
дори не вярвах в никой поп.
Натрупвах дългове и сметки,
не плащах даже такса смет.
Не правех честни равносметки,
разчитах само на късмет.
Не любех сякаш за последно!
Навярно бях и горделив!
Над покрива ако погледнех,
не виждах никакви звезди.
Мечтаех в кишавото време,
да пада само топъл дъжд.
Все чаках някой да ме вземе,
да ме направи малко мъж!
Но срещнах дявола, за кратко,
а с него май ми провървя!
Добрите примери са рядко,
и аз съм днес един от тях:
Повярвах в дявола и в Бога!
Поставих си живота в ред.
И вече любя страшно много!
Звездите са ми мироглед!
Сега съм трезвен и не пуша!
Избягвам сенчести жени!
До музата ми щом се сгуша,
от нощите... не ме боли!
Юри
Йовев
Март
2020 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.
The work is a contestant:
Когато наближава буря, някои строят стени, други - вятърни мелници »