Oct 8, 2011, 5:24 PM

Добро утро, пораснало момиче 

  Poetry » Other
2201 2 4

Към себе си


Добро утро, пораснало момиче!

Часът е седем, време за кафе.

Оставяй мечо, нека се успива,

ти ставай бързо, времето тече.

Ти, която вярваш още,

че плюшчето до тебе също спи,

и с детска обич нежно го завиваш,

и тихо пазиш, да не го смутиш.

Ти - тази вечната мечтателка,

която още пише стихове,

и мислено до някой ги изпраща,

рисувайки любовни светове.

Момичето с комичната история,

че някога било е Афродита,

и днес живее тук, в чуждо тяло,

но силно чувства гръцката си жилка.

Ти, малката, отказваща да бъде

пленявана, обичана, опитомена.

Ти, тази с вечната усмивка,

зад която криеш своята вселена.

Добро утро, разплакано момиче.

Часът е седем, време за кафе.

Бъди разумна и не се успивай -

светът не чака, времето тече.

Излез навън по детски окрилена,

но тайната, че с плюшче още спиш,

не я издавай и не я споделяй -

светът по детски не е справедлив.

© Пламена Троева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??