Nov 11, 2017, 5:49 PM

Доброта 

  Poetry » Phylosophy
609 4 10

Доброта

на Ж. Кузманова

Ако ти си още в тоя свят,
значи добротата съществува
въпреки житейския диктат,
че добро - доброто не купува.

То се ражда със самите нас.
Пуска крехки корени в душата.
И цъфти до сетния ни час -
скромно, като цвете сред тревата.

Но като критерий за човек,
то отмерва неговата същност.
Има ли го – всичко е наред.
Липсва ли…
Човекът в теб отсъства.

 

 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??