Dec 7, 2022, 1:25 PM

Добър живот (по Симеон Атонски) 

  Poetry » Phylosophy, Other
233 0 3

Кой е признакът на болната душа

безразличие кухо и опразнено от смисъл

А най- лошият учител на света

удоволствие, консуматорство безсмислено

 

Най- необичайното  умение

умението безрезервно да отдаваме

А най- доброто, важното владеене

вещината да мълчим и да прощаваме

 

Коя е най- опасната борба?

Най- е лоша тази, фанатичната

Най- омразен навик е свадливостта

Тя пречи ни човека да обичаме

 

Неприятностите се преборват с радост

Страданието бори се с търпение

Здравата душа обича вярата

Лоши действия докарват раздразнение

 

За да бъдеш здрав и крепък духом,

не дири във лошото разплата

Най- верен признак на добри постъпки

 си остава чувството за мир в душата

 

© Росица Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??