Jan 26, 2012, 1:33 PM

"Добър вечер, приятелю млад!"... 

  Poetry » Other
2584 0 10

  

“Добър вечер, приятелю млад!”...

   

Добър вечер от мен, Приятелю млад,

във една позабравена вече България –

тих, спокоен и малък, планинският град

ще те срещне със хората… своите…

  

Често има в очите тъга, но смехът

не докрай в своя ден са изгубили…

Щом празнуват, не с показна слава блестят -

пазят тихата памет и съвест…

  

Тук все още и рози уханни цъфтят

в малки дворчета, спомени скътали…

Все по-малко, обаче, се раждат деца

с онзи въздух балкански закърмени…

  

Щом тоз въздух веднъж и ти сам си отпил,

ще поискаш ли пак да си тръгнеш?!

Но цената… един чужденец би платил,

да откупи последните къщи…

 

  

октомври 2010г.

 

..........................

 

Преди време в друг сайт по идея на автор в него се получи едно продължение на стиха от песента “Една българска роза” по текст на Найден Вълчев... според личното усещане на всеки за днешните дни... 

 

© Ваня All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??