Jan 19, 2013, 11:59 PM

Дочуваш ли 

  Poetry » Other
469 0 3
 
 
Дочуваш ли ме, страннико...
През ветровете,
в които сътворяваш си живот...
Обърканите дни, напреки световете,
дали ти носят в шепа малко... дъх...
Тръпки по кожата, ласки обръгнали,
повече никой, отколкото ти.
Сънища пламнали, тихо проскърцващи,
затварящи се в тъмното врати.
Открехнал душата, протягаш илюзиите
за две надежди и едни следи.
И вбраздено по мислите, в дланите,
по тролея, след който препускаш,
по жилката на листото, отронено
в есента, след която напускаш,
и жените, и всичко останало.
Само дим от цигара.
И вино.
Много вино. И много забрава.
Дочуваш ли ме, страннико?
Завързах вятъра.


~Endless~

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??