Aug 6, 2013, 2:16 PM

Дойдох свобода да ви дам 

  Poetry
467 0 0

Дойдох свобода да ви дам -

да счупя железни окови.

Дойдох в' вас добро да създам -

за да станете хора вий нови.

 

Дойдох да премахна скръбта -

да убия във вас рутината.

За да стопля с нежност кръвта -

аз слязох при вас на Земята.

 

Като крал ме посрещнахте вий -

дошъл във безкрайната нощ.

Вие мислехте, че съм пълен с пари -

а нямах във джоба и грош.

 

Дойдох посред зимния ден

аз - стиснал двуострия меч.

Но пролет дойде тук със мен -

и свърши веч моята сеч.

 

Дойдох в' вас аз само за миг -

отзовал се на вашия зов....

Отивам си - без стон и без вик -

но взех си от вашата любов.

 

При вас аз незнаен дойдох -

а оттук си отивам с цветя.

Не съм вече вашият бог -

но вече нагоре летя.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??