Nov 2, 2021, 2:43 PM

Докога 

  Poetry » Civilian, Other
265 1 0

Блокът ни панелен като кораб
е наклонен сякаш до брега.
От години тук живеят хора -
остаряват и растат деца.

 

Други ги изпращаме навеки,
тъй минава тука ден след ден.
С грижи или радости човекът
се усмихва или е студен.

 

Малките дървета са порасли,
станаха те ивица гора.
Като всички други ходим с маски
и ни плаши всяка новина.

 

Като всички искаме щастливи
да живеем със усмивки ний,
че минава времето, години,
а с въздишка ставаме в зори.

 

И си спомняме… и ровим често
в сметките за парно, ток, вода.
Те богатите живеят лесно,
а в панелките се питат докога…

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??