Sep 15, 2022, 7:59 AM

Домати 

  Poetry » Humour
322 0 0

Който не яде домати

той жестоко ще изпати

и към него злото се обръща

бързо в черен мрак обгръща

щото във червената домата

е божествена лечебност всята

тя не винаги подейства

и ни пази от злодейства

но когато се налага

тя на здравето помага

повишава всяка консумация

на ракиджийска дестилация

и тогаз в хоризонтална поза

пълен гипс и под наркоза

капилярите са разширени

силно енергично заредени

бой на вируси и на бактерии

в реактно имунни истерии

кръвта прочистена наново

тялото напълно е готово

да започне с ритъм свеж

животворния растеж

освежен с доматен сок

виждаш смисъла дълбок

на велика животворна сила

дет в доматито се скрила

И със малко аспирин

с две лъжици със зехтин

добави аспержи пресни

за храносмилания телесни

правиш нова комбинация

на лекарство за фондация

дето скъпо се продава

но със здраве хората дарява

но не става то за всеки

като цяр от родните аптеки

само койт доматито обича

и на бавни обороти тича

пълен със особени болежки

за които няма болнични бележки

измъчван от страдания

без медицински описания

хипохондер и половина

по всяко време на  година

но похапва си домати

както учили са мама, тати

също други зарзавати

и живота смело устоява

да си отиде сетно все забравя

щото чака пак салата

от нарязана домата

на трапезата богата

дет домашната ракия свята

е във чашата с лед налята...

© Клажер от Килиджевци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??