May 7, 2008, 7:42 AM

"Домът" на бездомника 

  Poetry
639 0 12

На спирката под капещия покрив

стоят премръзнали нозе.

Безмълвни устни потреперват -

бездомник моли вятъра да спре.

 

Улицата срещу него - черна лента -

разделя паралелни светове.

За живота си платил е тежка рента,

навярно плаща за предишни грехове.

 

Край него хората минават безучастни.

Бърза всеки в къщи да се прибере.

А клошарят свойте дрехи прашни

ще чака пак дъждът да изпере.

 

Вечерята и днес ще се забави.

Направил е, каквото е могъл.

Но верен на балканските си нрави -

в дома му всеки е добре дошъл.

© Леонид Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??