Jan 17, 2008, 5:11 PM

Dreaming 

  Poetry » Love
580 0 4
Dreaming

Безсънна нощ, глас на китара,
струнна жалба, четири стени,
две ръце, тетрадка стара,
едно сърце, тъга звъни.

Студена стая, мътно огледало,
бледа светлина, таван пропукан,
празна стая, пусто одеяло,
една сълза, акорд изсмукан.

Дъх задържан, очи незрящи,
врата безмълвна, смръзнали ръце,
приведен гръб, коси висящи,
устни неми, ваяно лице.

Часовник спрял, прозорец малък,
суха ваза, сбръчкани цветя,
усмивка, снимка, паяк жалък,
паяжина, в нея - любовта.

Завеса прашна, тел трептяща,
нежна дума, поглед топъл,
снимка няма, гръд горяща,
спящи струни, глъхнещ вопъл...

18. 10. 1994 г.

с. Юлиево



Praying

Безсънна нощ, глас на китара,
струнна радост, четири стени,
две ръце, тетрадка стара,
едно сърце, любов звъни.

Топла стая, чисто огледало,
нежна светлина, таван пропукан,
жива стая, меко одеяло
и спомен за акорд изсмукан.

Дъх задържан, очи искрящи,
врата притихнала и чакащи ръце,
тръпнещ гръб, коси блестящи,
устни шепнещи, невидимо Лице.

Часовник спрял, прозорец малък,
нова ваза, истински цветя,
усмивка, втора, сладък залък,
от ИСУС - Ликът на Любовта.

Завеса ведра, тел трептяща,
нежни думи в поглед топъл,
миг-вечност, гръд горяща,
спящи струни, сладък вопъл...

02.05.1997


© Станимир Тахов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??