May 25, 2014, 4:08 PM

Дреболии 

  Poetry » Other
609 0 8

„Ранно пиле – рано пее.” Късно пиле – друг му пее.

 

„Капка по капка – вир.” Сметките – цял язовир.

 

 „Бързата работа – срам за майстора.” Бавната работа – няма го майстора.

 

„Залудо работи, залудо не стой!” Но кой ще плати за работата в брой?

 

„За един свадба, за друг – брадва.” Трети от страни се радва.

 

„Пáрен каша духа.”  Ще духа, ако има!

 

„Мисля, значи съществувам.” А има ли значение какво мисля?

 

„Каквото посееш, такова ще жънеш.” И е без значение на ръка ли жънеш или с комбайн!

 

„Цървули няма, гайда иска.” Но за промяна не му стиска.

 

Светът е изтрещял!
От странности пращи!
А ти си оцелял?
Не, в кюпа си и ти!
Че в чалга безхаберна
са вяра и морал
и власт несъразмерна
поддържа този хал...

 

 

Баба знае

2 и 200:

я си трае,

я  - с протеста.

 

Любовта  е като манджата: не е нужно да кипи – може да загори, ако не я наглеждаш. Виж, ако къкри, това е друга работа. Ще изкара по-дълго и по-лесно се докарва на вкус. Но се иска да не бързаш.

 

На мечтите не се прави рекламация.

© Динко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??