Другата страна на стената
“От другата страна на стената ?”
Тук стои вързан бял кон.
Бял кон с освободени очи.
Има прах, шум деца и мухи по земята.
Има и болка.
Но за нея в някой друг стих.
Нощем ?
Светло е - от музика и свобода.
Сватбите завършват със заченати деца.
Другаде се чува пиянска кавга.
Малко по-късно
пиячите плачат заедно
и пият по още една...
“А от тази страна на стената?”
Там няма бели коне, прах,
деца, даже мухи.
Има сякаш по-малко болка...
но не виждам
свободни очи !
+
Стоян Д. Стоянов - Будаков
© Стоян Стоянов All rights reserved.