4.11.2024 г., 13:41 ч.

Другата страна на стената 

  Поезия » Гражданска, Друга
48 0 0

 

Другата страна на стената

 

“От другата страна на стената ?”

Тук стои вързан бял кон.

Бял кон с освободени очи.

Има прах, шум деца и мухи по земята.

Има и болка.

Но за нея в някой друг стих.

 

Нощем ?

Светло е - от музика и свобода.

Сватбите завършват със заченати деца.

Другаде се чува пиянска кавга.

Малко по-късно

пиячите плачат заедно

и пият по още една...

 

“А от тази страна на стената?”

Там няма бели коне, прах,

деца, даже мухи.

Има сякаш по-малко болка...

но не виждам

свободни очи !

 

+

Стоян Д. Стоянов - Будаков

© Стоян Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??