May 20, 2015, 8:11 PM

Другата в мен 

  Poetry » Love
1598 3 7

Своенравно е мойто сърце.

В него зло и добро се пресичат.

Ту те гали с вълшебно перце, 

ту - със сабя на две те разсича.

Днес съм влюбена в теб. Затова

изиграй свойте карти разумно.

Докато ме държи любовта,

да спечелиш съвсем не е трудно.

Докато заслепена от страст

съм готова на всичко за тебе,

ползвай правилно своята власт.

Че и другата в мене те дебне.

Позволиш ли си стъпка встрани, 

оскърбиш ли доброто момиче,

срещаш лошото. То не търпи

да го лъжат безсрамно в очите.

То отвръща на злото със зло.

То в сърцето със нож те пронизва.

 

Пожелавам ти само, дано

да не го опознаеш отблизо. 

 

© Васка Мадарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??