Aug 15, 2012, 9:55 AM

Друго нямам 

  Poetry » Love
937 0 12

Не прегръдка, а стих във нощта…

Нищо друго за даване нямам -

ровя с крак в пепелта от страстта,

пиша думи, редя монограми…

Миг от вечност и спомен за дъжд -

сбирам всичко, което остана

във неясната сянка на мъж...

А дъждът май отдавна престана

и мигът отлетя без следа.

Сред прахта на безплодната суша

сея мрак. И покълва тъга,

и завръзва отново бездушен,

хилав ден, обкован със вини

и лишен от ненужна окраска...

Тук цветът е излишен, нали?

Тук светът е със сивата маска

във гримаса на вечна тъга -

в постановка за сам, не за двама.

Само в кратичък стих във нощта

те мълвя... Нищо друго си нямам.

© Засегабезиме All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??