Направих си дръвче от клонки сухи
и вазата във вкъщи украсих.
Прекрасно е, макар и с вени кухи,
аз с бели лампички го осветих.
И сякаш вдъхнах му живот, то грейна,
че озари чак моята душа.
Красивото към мен ръце протегна,
прегърна ме, с искри от светлина!
© Данаил Таков All rights reserved.