May 27, 2022, 11:06 AM  

Духчето, което ме спасява 

  Poetry » Phylosophy, Other
222 4 9


Тази сутрин бях тъжен до болка,
на дъното сякаш бях спрял,
но усмихна се в мен онзи Жорко
без когото не бих оцелял...

 

Той е лудо момче, шушумига,
див, щурак, и досаден хлапак,
но небето с нослето достига
и дори пали огън... от сняг...

 

Колко пъти ме вдига щом падна,
та дори, ако трябва, с ритник...
Носи ме, ако не мога да стана,
но най-вече ме лекува с усмих...

 

И сега го усещам, помага,

Без да иска, да иска отплата -
Изплющя ме отзад със тояга
и ми каза Я горе главата!

 

Та се питам, дали всеки си има
малко духче, като мен, да го носи,
когато в душата нахлула е зима -
Ех, въпроси, въпроси, въпроси...

 

14.03.2022.

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??