Apr 3, 2008, 2:40 PM

*Духът на времето* 

  Poetry » Civilian
957 1 9
 

* Духът на времето*

 

Във света на власт, пари и слава,

стремим се да достигнем

слънчевата светлина,

да градим любов, без страх за вечност,

без да ни ограбват човешките права.

 

Лъжата - инструментът на парите,

насажда ни се всеки Божи ден,

чрез вестници, списания и новините,

владеят ни и водят, да сме във техен плен.

 

Интелигентност никак не е в полза

на ниско падналите беднички души...

Не са им нужни умни и свободни хора,

само стадо със отворени за тях уши.

 

От хроничен сън ни будиха -

изучените, мислещи и родолюбиви,

де чути, де нечути, после пак потулиха ги -

мачкаха ни,  казваха ни думи ментеливи.

 

Манипулацията - форма е психична

на човешката ни слабост - на страха.

Мълчим и слушаме система иронична,

и пак потъваме в заблуда на съня.

 

А във света на власт пари и слава,

играят с нас и нашите права,

да продължи на лицемерната лъжа парада,

безскрупулно размазват ни лицата със крака...

02.04.2008

Сливен

 

Посветено на филма „Духът на времето"- заслужава си да го гледате!

© Мир All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??