Mar 15, 2005, 11:01 PM

Душа в душа шепти 

  Poetry
1078 0 3


Полепва ситен тичинков прашец по думите,

с които искам в тази нощ да ти говоря.

A между облачетата, през цвят в короните

врата към теб, чрез клепки ще отворя.

 

Ще се разлистят дъхави около нас мечтите

и ще се сипва пред очите ни мигът,

във който с огън ... паля стъпките в очите,

а сетивата с нас до връх ще израстат.

 

С тревички полъх, през стеблата те целувам

и с думи тичинкови устните шептят...

Във тази нощ аз искам с теб да разговарям

и знам, че моят глас до край ще бъде чут.

 

Прегръщам мисленно златистото пространство,

а времето до хармоничност в нас трепти

и отразява близост на живот, като познанство

в което ... цялата му същност - ще си ти!

 

(Полепват думи и ... душа в душа шепти!)

© Йоанна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??