Dec 16, 2020, 1:31 PM

Душата ти е възел 

  Poetry » Love
819 5 9

Любов, прибра ли се във къщи,

или се скиташ с маска на лицето,

разбъркала сърцето като пъзел -

да не личи, че много е проклето.

Любов, когато тръгна взе компаса -

посоки доста, но душите дребни.

Когато вземеш първото причастие

дали за Господ ще си по-потребна?

Дали нозете ти покрити с рани

ще стигнат в някакво си време

във онзи дом, граден от щастие,

или под дрипите ще стенеш?

Любов, прибра ли се във къщи -

объркана и принизена?

Душата ти е още възел

и трябва време, много време...

 

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??