Apr 24, 2009, 11:34 PM

Два свята 5 

  Poetry » Civilian
513 1 3

Два свята 5

Богатите не чакат на опашки -
те са само за тълпите,
богатите живеят богаташки,
със парите на тълпите!

Богатите не чакат за заплати -
тва проблем е на тълпите,
богатите продават автомати -
да помогнат на тълпите!

Богатите не вярват в идеали -
тва е нужда на тълпите,
богатите създават идеали
и продават на тълпите!

Богатите ще бъдат си богати,
докато има ги тълпите -
за опашки, идеали и заплати,
все ще вземат им парите!

22. 04. 2009 г.
Прага

© Станимир Тахов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Точно в 10-ката!

    У тях са парите,
    у тях е властта
    и искат ни всите
    наравно с пръстта.
    Властта е пари,
    парите са власт,
    властта се дели,
    но не между нас.

  • Бях забравила, че си като камбана...
  • Много вярно.
Random works
: ??:??