ДВАЙСЕТ И ЧЕТВЪРТИ МАЙ
Ден на буквите е днес
и на писаното слово,
ден на тихия прогрес
към съзнанието ново –
обновено от стремеж
към познание и будност,
към това да разбереш,
че Човек се става трудно!
Ден е днес на мъдростта,
съхранена в периоди
на невежа суета
от грамотните народи
и от люде с бодър ум
като Кирил и Методий,
като Климент и Наум,
като всеки, който води
през духовни тъмнини
към сияйните простори
и към по-достойни дни,
без излишно да говори!
Ден е днес на всеки луд,
който пише като смотан,
че дори чете и с труд
се замисля над живота!
Днес на буквите е ден
и на тяхната магия,
от която – вдъхновен –
ненаситно, жадно пия!
© Раммадан Л.К. All rights reserved.