Летели
две гълъбчета бели.
Намерили парче от пица,
мъничка трошица.
Да хапнат се поспрели.
Не се споразумели
за кой да е трохата.
Започнали да спорят
и даже да се борят.
Заформила се битка,
събрала се агитка.
Дори приготвили венец
за по-храбрия борец.
Но долетял един Врабец.
Без да мисли много,
клъвнал той трохата.
Стъписали се всички,
свършила борбата.
Знам, че някъде сте чели,
когато двама спорят,
третият печели!
© Людмила Зарева All rights reserved.