Dec 7, 2016, 7:55 AM  

Евхаристия* 

  Poetry » Love
273 2 8

Две чаши вино канят да мълчим -

те изповедник са в рубинен здрач,
за който тишината не горчи,
а думите ни нищичко не значат.

 

От допира на устните личи
молитвите ни колко са горещи.
А виното във чашите кипи
от тръпката на тази наша среща.

 

На вкус сме грешници от страст,
но оправдани сме и от светците,
че сме оставили една любов без глас
във името на дом, деца…Лъжци сме!

 

Отпиваме от мислите си само,
че в тях от два живота сме в един.
Две чаши вино, но на разстояние.
И плащаме горчиво, че мълчим.


 

© Надежда Тошкова All rights reserved.

*  – Евхаристия - свето причастие, което наред с кръщението,
е основно тайнство в християнската Църква.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??