Apr 12, 2011, 9:40 AM

Две жени 

  Poetry » Phylosophy
516 0 5

Две жени се бият здраво -

Злата Зима с Пролетта,

кой ли да ги съди право

ще да има на света?!

 

Родна майка щерка гони,

че с ума си не била,

че разголвала е клони

пред Южняка чужденец,

ала

той я любил тъй измамно,

че заченала едва

и, наситил се безсрамно,

жаждал други тържества!

 

И сега тя - Злата Зима,

баба станала без ред,

дъщеря ли да съвзима,

или да повива цвет?!

 

Пръстите ù изгорили

първородния цветец,

затова се двете сбили

над помръзнал младенец.

© Даниела Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??