May 10, 2013, 11:15 AM

Две луни 

  Poetry » Love
509 0 1

                                               Две луни

 

                            Срещнах те в случаен ден

                            и мислих си, че гледайки луната,

                            ще виждам теб, а ти ще виждаш мен…

                            но други пътища пое съдбата.

 

                            Идвах и си тръгвах, при теб се връщах.

                            Сърцето ми дочу камбана глухо да звъни,

                            но няма бе нощта и ням се гърчех!!!

                            Над мен небе горчиво, лееше сълзи.

 

                            Усмивки неразбрани,

                            прошепна: – Помогни,

                            но стой далеч от мойте рани,

                            от мойта орис и беди.

 

                            … А после тъмно. Две луни,

                            една пропадна –

                            върху топлите ми длани

                            за миг проблесна… и се скри!

 

                            И в тлеещите още съчки

                            утринно убежище намирах.

                            В изгубена игра с последни стъпки,

                            все пак по шекспирски умирах.

 

© Иван Димитров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??