Sep 30, 2015, 10:06 PM

Две маймунки пред скоба 

  Poetry » Love
562 0 4

Във мен и теб не може да е есен,

а пък за зима, хич, да не говорим,

щом всяка мисъл с радост е принесена

на вечния копнеж по стих и полет.

 

Дали съм го планирала!? Навярно.

(Тъй казват – с мисия били сме тука.)

Привличам ли те, плюсченце полярно?

За мойте минуси не ти ли пука?

 

„Чаровна си. И толкова си сладка“ –

с целувка кимваш. В дланите ти стихвам.

Това е то, да си желана пратка.

От тия, дето се отварят скритом.

 

И няма... няма как да бъдем есен,

а само лято, пролет... И обратно.

И знам, звучи банално, но сме песен

за две маймунки в точна математика.

 

Валентина Йосифова

10.09.2015 г.

© Валентина Лозова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??