Jan 19, 2007, 6:24 PM

Две малки думи си обещахме. 

  Poetry
670 0 7

В светъл ден окъпани от слънцето засмяно,

надбягвахме се с облаците пухкави и бели.

По детски щастливи, тогава си обещахме,

две малки думи.....винаги да си повтаряме:

" о б и ч а м  т е ", " о б и ч а м  т е ".


Опиянени от нощи уханни, замечтани следяхме,

как пълната луна прегръщаше игривите звезди.

В щастливите мигове, уморени си обещахме,

че винаги ще ни нашепва прекрасният й лик:

" о б и ч а м  т е ".


Ако понякога "Самотата" реши да ме навести,

поглеждам слънцето, бяло облаче възседнало.

Пробужда се детското в мен, а топлите му лъчи,

изписват върху ръцете ми две думи вълшебни:

" о б и ч а м  т е ".


И ако в нощите студени, до късно не заспивам,

а пълната луна прегръща пак игривите звезди.
Тя с лъчи изписва върху устните ми твоето име
и сякаш с твоя глас, нашепва ми до ранни зори:
" о б и ч а м  т е ", " о б и ч а м  т е "
                                                  .....з а в и н а г и....!

© Пепа Деличева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря от сърце на всички, които са се спряли при мен и са ми написали толкова мили думи! Благодаря!
  • Много ми харесва стихотворението ти!
  • Много хубав стих.
    Поздрави!!!
  • Много красив и нежен стих! Поздрави!
  • Пепи, поздрави!!!
    Много ми хареса стиха ти!!!
  • Много мил стих, Пепина - струи любов, всеотдайност!
    Нека винаги да чуваш тези две вълшебни думички, изричай ги и ти! Прегръдка!
  • Страхотно стихотворение!!! Браво!!!

    /"бяли" - бели/
Random works
: ??:??